.....

......This Is Personal Blog With Me & My Hubby. That Why You Can See A lot Story More About Us.....

Thursday, December 29, 2011

Menghitung Hari



Gambar selepas Nikah di Masjid Sembulan Sabah (20/11/2011)


Salam semua..hari ni mood kerajinan melampau2..ni maybe entri yang terakhir untuk tahun ini.Lama sangat menyepikan diri..bukan hilang, cuma busy

menguruskan family..opssss

Mungkin ramai sudah yag tahu bahawa pada tarikh bersejarah (20.11.2011) adalah tarikh penyatuan dua jiwa antara MOHD HALEM & MELLY..ecehh.

Actually malam ni kami akan gerak balik JB..around 9-10pm..sam
pai esok jam 2am macam tu.Ahad ni akan berlangsungnya majlis
persandingan kami.Mungkin ada yang tertanya2 kenapa lambat sampai..sedangkan majlis kah
wen sendiri..but yang tu susah nak jawab..memang dah rancang yang nak balik JB minggu lepas sendiri..tetapi My Lovely Mertua tak benarkan.

1)Dia takut kalau menantu diorang ni kena culik..hahaha..(xpenah naik bus sendirian).
2)Dia tak nak anak dia terabai kat rumah sendirian..(kena jaga makan, minum & pakai)
3)My hubby tak benarkan (nak melawan nanti kena marah pulak..hurm)


I'm sorry mama (My Lovely Mother in-law)..melly bukan tak nak tolo
ng tapi...

Anyway thanks to them coz settle everything for us..we love u so much...muahhh!!!

Sebelum mengundurkan diri, nak kongsi sedikit pic walaupon ramai yang dah
tengok dalam Facebook..hehehe..







Gambar di Majlis Persandingan rumah lelaki di Johor Bahru (01/01/2012)

Friday, December 23, 2011

Sebelum & Sesudah

CINTA : (sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.

cinta dan manisan KASIH : (sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.

kopi & biskut cinta SAYANG : (sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini… mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

cinta halal romantis HATI : (sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa… nak buat macam mana?ngadu dah tak ada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...