.....

......This Is Personal Blog With Me & My Hubby. That Why You Can See A lot Story More About Us.....

Monday, May 21, 2012

Cinta Pertama vs Cinta Terakhir

Apa makna cinta pertama?

Baru sahaja lepas lunch dengan my hubby.Hari ini masak simple saja sebab pening kepala, sambil tu layan tv3.Tiba2 ada drama yang pasal cinta pertama..aku tanya lah my hubby..

Me: siapa cinta pertama dear?

Dear: Entahlah, tak ingat lah...

Me: tak kan tak ingat..hurm

Dear: Dear mmg tak ingat,klu cinta terakhir dear tahu lah..

Me: cinta pertama tu org yg betul2 kita cinta yg mengajar kita segalanya ttg erti rindu dan sebagainya.(Tidak termasuk Tuhan & Ibu bapa)

Dear: Owh.. Klu mcm tu baby lah.Klu tak, takkan dear kahwin dgn baby..

Me: Betul meh? (Sambil tersenyum)

Kadang2 perempuan sentiasa bertanya perkara yang kita dah tahu jawapannya.Biasalah perempuan..

Perempuan juga suka di puji kerana pujian akan membuatkannya lebih bersemangat walaupun kadang2 pujian itu tidak ikhlas dan untuk menjaga hati..(menipu sunat untuk kebaikkan lebih baik daripada menyakitkan hati orang lain)

Monday, May 14, 2012

Mother's Day

Buka fb ramai yang post pasal Hari Ibu @ Mother's Day.Semalam (13/5/2012) pegi Jusco Bukit Tinggi jalan2 sempena sambutan Hari Ibu.Walaupun belum lagi jadi ibu tapi aku bakal menjadi ibu insyallah pada hujung bulan Oktober.

Aktiviti semalam hanyalah dinner di KFC (semua tempat makan full house).Selepas makan kami pergi menonton wayang.Selepas menonton wayang kami take away Chocolate Indulgance Secret Resipi (tiba2 teringin nak makan pulak).

Penat berjalan, tumit kaki terasa sakit sampai susah nak berjalan.Kami servay kasut khas untuk ibu mengandung.Mother in-law sarankan kasut Scholl.Memang banyak kasut yang cantik tapi saiz besar saja yang still available.Akhirnya terjumpa juga kasut yg sesuai semasa pregnancy.Memang tidak cantik tapi yang penting sungguh selesa.Terima kasih my hubby..i love u so much.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...