.....

......This Is Personal Blog With Me & My Hubby. That Why You Can See A lot Story More About Us.....

Monday, May 21, 2012

Cinta Pertama vs Cinta Terakhir

Apa makna cinta pertama?

Baru sahaja lepas lunch dengan my hubby.Hari ini masak simple saja sebab pening kepala, sambil tu layan tv3.Tiba2 ada drama yang pasal cinta pertama..aku tanya lah my hubby..

Me: siapa cinta pertama dear?

Dear: Entahlah, tak ingat lah...

Me: tak kan tak ingat..hurm

Dear: Dear mmg tak ingat,klu cinta terakhir dear tahu lah..

Me: cinta pertama tu org yg betul2 kita cinta yg mengajar kita segalanya ttg erti rindu dan sebagainya.(Tidak termasuk Tuhan & Ibu bapa)

Dear: Owh.. Klu mcm tu baby lah.Klu tak, takkan dear kahwin dgn baby..

Me: Betul meh? (Sambil tersenyum)

Kadang2 perempuan sentiasa bertanya perkara yang kita dah tahu jawapannya.Biasalah perempuan..

Perempuan juga suka di puji kerana pujian akan membuatkannya lebih bersemangat walaupun kadang2 pujian itu tidak ikhlas dan untuk menjaga hati..(menipu sunat untuk kebaikkan lebih baik daripada menyakitkan hati orang lain)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...