.....

......This Is Personal Blog With Me & My Hubby. That Why You Can See A lot Story More About Us.....

Friday, August 31, 2012

Aidilfitri 2012

19-Aug 12 : Kenangan terindah beraya bersama family sendiri sebagai husband & wife..Tahun depan InsyaAllah kami akan beraya dengan orang ketiga..ops, jangan salah sangka..bukan main kayu tiga but with my baby boy (dah scan baby boy..x tau lah klu lahir nti baby girl pulak..mana2 pun kami sedia menerima mudah2an sihat & sempurna).

Tahun nie kami beraya di Johor Bahru atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan..Actually klu ikut adat Johor raya pertama akan beraya di rumah pihak perempuan tetapi aku mengandung dah sarat 7 bulan..nak naik flight memang tak dapat lah..kena minta surat dari doktor..lagipun Airasia tidak membenarkan wanita hamil 7bln ke atas naik flight..sia2 nanti kena halau..Lain lah kalau naik MAS...maybe di benarkan jika ada surat dari doktor tapi mahal giler tiket balik Sabah time raya..pergi balik kami berdua around 2k++..belum lagi belanja di sana..nak sewa kereta, hotel, belanja raya..Memang lah rumah aku di sabah kenapa nak sewa hotel tapi masalahnya kalau sampai KK kena gak sewa hotel..tak kan nak menyempit kat umah sedara mara..Lainlah kalau balik kampung aku..memang free lah coz rumah sendiri..itu pun 2 jam dr KK ke Kuala Penyu.Belanja nak bersalin lagi nak diambil kira..kalau bersalin goverment tak lah sesak sangat nak kumpul duit tapi aku & hubby aku gete2 nak bersalin di swasta Hospital Bersalin Razif, Klang..Baby first memang excited lagipun kat hospital goverment Klang banyak rekod buruk..bukan mau memburukkan sesiapa, kalau tengok dari luar hospital tu pun ngeri..macam hospital berhantu..opsss tak sayang mulut.

Pengalaman beraya bersama family my husband boleh dikira tip-top coz aku dapat layanan istimewa..tak banyak buat kerja sangat macam kat raya kat kampung (maybe aku pregnant ) or mungkin sebab family belum besar macam family kami..biasalah tu bila beraya ramai2 ada yang ringan tulang ada yang berat sangat tulang tu..sekadar tengok dari jauh, mana lagi yang jadi manager tukang arah..aku rasa mana-mana pun sama lah..Itu semua bergantung kepada didikan dari kecil dan kalau dah besar tu memang dari hati sendiri lah..ada otak mau fikir.

Sesi bersalaman family Linsani


Pagi raya pertama bangun awal pastu kena mandi sunat Aidilfitri..pastu tolong mama kat dapur..masak tak lah cuma tolong apa yang patut..Lelaki kena pegi Solat Sunat Aidilfitri x jauh pun..5 minit jalan kaki (that why kriteria rumah yang nak di beli mesti dekat masjid, jalan besar, dapur luas - mama punya pilihan).Selalu nampak dalam tv pagi raya bersalaman, minta maaf & dapat duit raya..kami x buat secara formal..selalunya pagi tu pegi bilik bapa masing2 salam minta maaf tapi senyap2 sebab bapa mulut laser..nanti dia membebel malu lah..huhu.tentang duit raya tu memang kempunan lah..my dad very berkira psl duit..nasiblah kami sebagai anak memahami.Tetiba pulak pas lelaki (my father in-law, my hubby & my brother in-law) balik dari masjid..mama terus suruh pakai baju cantik2 pastu duduk di ruang tamu..bermulanya sesi salam, minta maaf & bagi duit raya (dah macam dlm tv aku rasa..sbb x pernah buat mcm tu secara formal..terharu T_T)..pastu sesi ambil gambar family.Aku memang gemuk giler dalam gambar raya tahun nie..hope raya tahun depan boleh kurus dan target baju kebaya ok...huhu.


Family Linsani tapi kurang abg mie, kak ida & cha2
3 beradik anak Sani
Abg mie, kak ida & chacha beraya di London..jauh di mata dekat di hati
Rumah Terbuka busu amin

My hubby & me

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...