.....

......This Is Personal Blog With Me & My Hubby. That Why You Can See A lot Story More About Us.....

Friday, November 16, 2012

New Born Baby Zafran

29/10/2012 (Isnin)

Hari ini pergi check up..sepatutnya esok baru check up..sebab doctor scan baby EDD 31/10/2012..tapi hati berat mengatakan nak juga pergi hari ini..My cousin wife dah bersalin 28/10/2012 (ahad)..sepatutnya due date kami sama kalau mengikut perkiraan manual lah...

Sampai ke Hospital Bersalin Razif jam 3pm..seperti biasa ambil urine test, blood pressure..pastu jumpa Doctor..masa scan terus doctor kata air ketuban dan kurang...hati dup-dap dup-dap dah rasanya..doctor terus check bukaan..kata doctor baru buka 1cm..doctor kata kena masuk wad terus...uwaaaaa!!!!

Hati rasa sedih bila masuk wad..macam2 perasaan bercampur-baur..call my hubby, terus dia dtg ptg tu dari tempat kerja.Kesian juga ngan my hubby sebab dia dah nak last day, banyak benda nak settle dalam office tapi kesihatan wife & baby lagi penting..



Pic sebelum bersalin


Gambar nurseri



Bilik Perdana 12 
30/10/2012 (selasa)

Jam 8pm doctor datang dan masukkan pil induce..mula2 tak sakit tetapi selepas 2jam ada sakit belakang.Jam 12 tengah malam call nurse sebab sakit sangat macam nak buang air besar..tetapi bukaan masih juga 1cm..tepat jam 2 pagi tak boleh tidur, kerap pusing2 je baby dalam perut tu, belakang pon sakit sangat..sambil2 tu chat whatsapp ngan member.Tepat jam 7 pagi nurse datang suruh bersedia untuk pergi ke Labour Room..pelik gak kenapa awal pergi labor room awal.Bila dah sampai Labour room automatik sakit 5minit tu menyerang.Memang sakit giler, salur hose kena masuk dalam pundi kencing..memang ngilu sangat..sungguh tidak selesa.My hubby cakap, bersabar lah sayang..tetapi memang menagis bila doctor pecahkan air ketuban dan doctor kata baby dah berak..bercucuran air mata sebab takut benda yang tak elok berlaku pada baby..doctor terus suruh panggil my hubby yang tengah sarapan di bawah bersama mak mertua dan bapa mertua..doctor kata kena operate sebab baby dah berak...Semua yang aku takutkan selama ini operate lah..that why aku aktif berjalan..kalau setakat Mid Valley tu dah tawaf aku jalan..

Tepat jam 9 pagi (30/10/2012) , selamatlah baby boy lahir melalui operate..alhamdulillah, baby boy yang comel, sihat dan sempurna.2.78kg.My hubby happy sangat bila baby boy lahir..masa my hubby azan kan baby mata dah buka luas..

Walaupon masa tu aku sakit sangat, tetapi bila nampak baby terus hilang semua kesakitan semua yang aku alami selama ini..hari pertama tak boleh gerak langsung, makan minum tak di benarkan langsung...hanya masuk drip 4 botol.Hari ke-2 minum air sahaja..hari ke-3 makan bubur (soft diet), hari ke-4 baru discaj Hospital...tak sabar2 nak keluar Hospital..nak berehat di rumah sendiri..lagipon bil meningkat tinggi kalau duduk lama2..Syukur juga my hubby dah sediakan untuk bayar bil..ada juga dalam RM5300
Name tag 


Baby Boy (2.78kg)..lahir2 dah senyum


Kuat menyusu my baby ni



Alhamdulillah my baby boy Mizan Zafran Bin Mohd Halem


Like mother like son

1 comment:

zafairMAS_shakleeSITE said...

Alhamduliilah.. Tahniahh.. Smue slmt.. Hopely nant sy pn dpt buat y trbaik..
Jom singgah my blog..
ZafairMAS.com..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...