.....

......This Is Personal Blog With Me & My Hubby. That Why You Can See A lot Story More About Us.....

Wednesday, December 29, 2010

Apa Nak Jadi Dgn Indonesia Nie

Erm...x tau lan nak ckp apa lg.Pasal bola pon nak kecoh2.Bgs makan jak bola tu...huhu.
Xnak lah psl budaya, bola pon nak gaduh.Dah lah M'sia nie neg jiran yg paling dkt ngan dorg.Klu ada bala bencana, siapa yg 1st turun tuk bg bantuan?M'sia juga..x tau nak terima kasih agaknya..Harap2 mlm nie M'sia menang...baru puas ht.

Baru jak baca Metro Online hr nie..selalunya beli surat khbar, tp mata mgntuk sgt smpai x larat nak turun p kedai..erm, yg nie pasal laser2 plk.Dorg yg wat laser ngan M'sia, dah kalah bising2 plk.Ni lg 1, ngan Julia Perez (JuPe)..ada ht plk nak pakai Coli Laser...sepatutnya buat lah doa selamat kah tuk menang, ni benda yg sepatutnya plk.Apa nak jadi lah...taubat2.Sape yg x kenal JuPe tu..penari dangdut & pelakon filem.Filem2 dorg msti gak nak ade adegan2 panazzzz..tu lah mgkin rezeki pon panazzz...adeiii..Klik sini





Julia Perez

Tuesday, December 28, 2010

Plz help Me..

Apa mksud benda nie?


Knp tetibe pas format lptop blog aku x leh buka?baca pon x leh..read blog org lain blh jew.Nak update pon susah.Adushhh...mcm mau sot da otak nie mau buka mcmana..dah lah aku x reti sgt ngan software2 nie..Plzzzzzzzz help me.... T_T

Thanks Dear..

Iphone Gebang...jelez2

25th Dec 2011 baru2 nie, aku & family my dear p S'pore..Besa lah, kan Jb dkt jew ngan S'pore.Hajat hati nak tgk lampu neon jew sebenarnya.Jln punya jln, servay2 hp..tetibe plk adik my dear nie berkenan plk ngan iPhone.Mmg hrga hp kat kedai tu murah giler..killer tul.Apa lg, terbang lah melayang duit beli hp tu.Tp mmg berbaloi gak lah...ops, berbaloi-baloiiiii coz hrga mmg semua org mcm x percaya.Trade in hp N71 tmbah ++ Dollar dpt iPhone..sape yg xnak..

Time dorg usha2 iPhone tu, me & my dear terrrr-pandang lah 1 hp nie.Mmg jenama idaman lah.Last time mmg nak beli pon hp jenama tuuuut...but bajet lari.Tp hr tu we all mmg teringin sgt nak beli tp masa mencemburui (actually rushing, ada yg nak shopping plk)..terbantut lah hajat kami...huhu T_T

26th Dec 2011 tepat jam 9 kami bertolak semula p S'pore coz my dear & adik llki dia yg sorg tu nak gak beli hp..adeii.Nasib x jem jln, pastu servay kat tpt lain plk, xde yg murah.semua mhl..tgu kedai Gebang buka (nama kedai tu sempena nama adik pmpuan my dear).Nsib ada lg hp jenama tue.akhirnya my dear dpt gak beli hp tu,adik dia pon dpt gak...cuma jenama lain lah..yg penting touch screen..huhu
Thanks My Dear for BB Storm 9500....i love it

My Love Hp Mini 100















Ni lah My Lurve Notebook


Pejam-celik2 , sdh genap 1 tahun 8 bulan usia Notebook aku nie..smlm smpai jak dr JB terus format laptop.Tension rasanya klu xde tenet..umpama hidup tak bermakna..mcm tu lah rasanya...


Aku tension ngan Notebook nie..loading lmbat nak mampus (maybe psl berat sgt memori)..dah lah bateri x tahan..sepatutnya blh tahan 4 jam, skrg 1 jam pon susah..tp after format baru lah ok sikit..tp mmg sedih lah coz byk data2 da hlang.. T_T


Rasanya new year nie mau beli notebook baru..time kuar jln2 ngan Dear, tetiba jatuh hati plk ngan 1 notebook baru kluaran Acer..Acer Aspire One Happy (yg penting kaler Pink...hehe). Tgk lah mcmana, klu cukup bajet rasanya mau tukar Notebook baru lah.Lgpun xlah mahal sgt..dlm Rm1299..Insyallah.. ;P


I Like Pink




Ni pun cantik... ^_^














Thursday, December 2, 2010

Cry..


   Sedih sgt2..x tau mau ckp mcmana..mgkin korg pon penah rasa terasa dgn kata2 seseorg..Actually aku x penah pon berniat utk sakitkan ht nya..aku x terniat pon tuk meminta yg bukan..entahlah, maybe psl dulu aku ada kerjaya sendiri..aku boleh dapat apa sj yg aku mau dgn berkerja.Tp skrg keadaan ku berbeza, aku sepatutnya bersyukur dpt seorg insan yg sygkan aku seadanya..kadang2 terfikir juga tuk balik ke neg sendiri..berdikari sendiri.Tp aku x sampai ht berjauhan dgnnya..takut kehilangan dirinya..T_T

P/S : Semoga hbgan kita berkekalan hgga ke akhirnya.. aminnn~*

Wednesday, December 1, 2010

My CSL M100

   Cute kan hp nie..1st time nmpak kat kedai fon (8hb Aug)..terus aku terpikat ngan designnya..1 2 3..
Maybe korang x minat jenama CSL nie..but for me berbaloi gak lah beli coz harga murah (Rm 250-270) jew..function pon best..x mcm hp lain..belek punya belek..tnya price kat jurujual tu..dia bg diskaun dr 270 turun ke 250..aku apa lg, terus sambar.. (nasib kakak bg duit).

   Aku suke sgt ngan hp nie coz byk function yg best2.. yg paling aku suke hp nie ade TV...wawawa..hepinye 1st time ade hp TV.Mmg dulu penah ada angan2 nak ade hp TV..leh tgk tv bila2 masa pon..hehehe...

   Hp nie gak boleh touch screen tau..leh 2 sim msk dlm waktu yg sama...pastu leh menyamar suara jd lelaki,pmpuan, budak kecik or org tua..hahaha...hbs kwn2 aku bila kol terkejut bila dgr suara llki...best2.

  28hb Aug tu aku dtg KL..jmpa my hubby tercyng...dia ambil d airport...dia pon terkejut hp aku ade TV..hahaha..tu lah asik kondem Jenama Malaysia...ingat M'sia xleh wat benda2 yg canggih kew?cuma maybe korng x nmpak jenama sendiri..asik agungkan jenama luar..(walaupon aku guna Sony skrg & akan bertukar Blackberry..aku ttp suka brgn jenama M'sia) Mlm tu tetibe plk my hubby tercyng nie dpt info dr kwn dia..ada plk Projek Kerapa Spak dia kuar Majalah 3..huhu..terus my hubby terfikir, blh kew tgk dlm hp..so aku ckp lah..blh jew...mlm tu layan TV3 gune hp..lalala...

   13 Sept tu (mlm sblm p JB) aku secara x sengaja telah terjatuhkan my hp M100...uwaaaaaaa..nangis x berlagu..actually aku mmg ade tebiat tau..suka bw hp ke toilet...ntah x semana2 plk hp aku terjatuh dlm toilet dan x blh di selamatkan...baru jak my hubby ckp ngan mum dia psl my hp..isk2.Kira2  1 bulan lebih gak lah hayat hp TV aku tu...insyallah nti Jan 2011 nie nak balik KK..nak servay CSL lg..maybe nak beli Blueberry..x kesah lah apa jenama, yg ptng ade TV..boringnye duk umah lyn FB jew.. T_T

P/S : Nak beli hp tv lg 1.. ^____^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...