.....

......This Is Personal Blog With Me & My Hubby. That Why You Can See A lot Story More About Us.....

Wednesday, December 29, 2010

Apa Nak Jadi Dgn Indonesia Nie

Erm...x tau lan nak ckp apa lg.Pasal bola pon nak kecoh2.Bgs makan jak bola tu...huhu.
Xnak lah psl budaya, bola pon nak gaduh.Dah lah M'sia nie neg jiran yg paling dkt ngan dorg.Klu ada bala bencana, siapa yg 1st turun tuk bg bantuan?M'sia juga..x tau nak terima kasih agaknya..Harap2 mlm nie M'sia menang...baru puas ht.

Baru jak baca Metro Online hr nie..selalunya beli surat khbar, tp mata mgntuk sgt smpai x larat nak turun p kedai..erm, yg nie pasal laser2 plk.Dorg yg wat laser ngan M'sia, dah kalah bising2 plk.Ni lg 1, ngan Julia Perez (JuPe)..ada ht plk nak pakai Coli Laser...sepatutnya buat lah doa selamat kah tuk menang, ni benda yg sepatutnya plk.Apa nak jadi lah...taubat2.Sape yg x kenal JuPe tu..penari dangdut & pelakon filem.Filem2 dorg msti gak nak ade adegan2 panazzzz..tu lah mgkin rezeki pon panazzz...adeiii..Klik sini





Julia Perez

Tuesday, December 28, 2010

Plz help Me..

Apa mksud benda nie?


Knp tetibe pas format lptop blog aku x leh buka?baca pon x leh..read blog org lain blh jew.Nak update pon susah.Adushhh...mcm mau sot da otak nie mau buka mcmana..dah lah aku x reti sgt ngan software2 nie..Plzzzzzzzz help me.... T_T

Thanks Dear..

Iphone Gebang...jelez2

25th Dec 2011 baru2 nie, aku & family my dear p S'pore..Besa lah, kan Jb dkt jew ngan S'pore.Hajat hati nak tgk lampu neon jew sebenarnya.Jln punya jln, servay2 hp..tetibe plk adik my dear nie berkenan plk ngan iPhone.Mmg hrga hp kat kedai tu murah giler..killer tul.Apa lg, terbang lah melayang duit beli hp tu.Tp mmg berbaloi gak lah...ops, berbaloi-baloiiiii coz hrga mmg semua org mcm x percaya.Trade in hp N71 tmbah ++ Dollar dpt iPhone..sape yg xnak..

Time dorg usha2 iPhone tu, me & my dear terrrr-pandang lah 1 hp nie.Mmg jenama idaman lah.Last time mmg nak beli pon hp jenama tuuuut...but bajet lari.Tp hr tu we all mmg teringin sgt nak beli tp masa mencemburui (actually rushing, ada yg nak shopping plk)..terbantut lah hajat kami...huhu T_T

26th Dec 2011 tepat jam 9 kami bertolak semula p S'pore coz my dear & adik llki dia yg sorg tu nak gak beli hp..adeii.Nasib x jem jln, pastu servay kat tpt lain plk, xde yg murah.semua mhl..tgu kedai Gebang buka (nama kedai tu sempena nama adik pmpuan my dear).Nsib ada lg hp jenama tue.akhirnya my dear dpt gak beli hp tu,adik dia pon dpt gak...cuma jenama lain lah..yg penting touch screen..huhu
Thanks My Dear for BB Storm 9500....i love it

My Love Hp Mini 100















Ni lah My Lurve Notebook


Pejam-celik2 , sdh genap 1 tahun 8 bulan usia Notebook aku nie..smlm smpai jak dr JB terus format laptop.Tension rasanya klu xde tenet..umpama hidup tak bermakna..mcm tu lah rasanya...


Aku tension ngan Notebook nie..loading lmbat nak mampus (maybe psl berat sgt memori)..dah lah bateri x tahan..sepatutnya blh tahan 4 jam, skrg 1 jam pon susah..tp after format baru lah ok sikit..tp mmg sedih lah coz byk data2 da hlang.. T_T


Rasanya new year nie mau beli notebook baru..time kuar jln2 ngan Dear, tetiba jatuh hati plk ngan 1 notebook baru kluaran Acer..Acer Aspire One Happy (yg penting kaler Pink...hehe). Tgk lah mcmana, klu cukup bajet rasanya mau tukar Notebook baru lah.Lgpun xlah mahal sgt..dlm Rm1299..Insyallah.. ;P


I Like Pink




Ni pun cantik... ^_^














Thursday, December 2, 2010

Cry..


   Sedih sgt2..x tau mau ckp mcmana..mgkin korg pon penah rasa terasa dgn kata2 seseorg..Actually aku x penah pon berniat utk sakitkan ht nya..aku x terniat pon tuk meminta yg bukan..entahlah, maybe psl dulu aku ada kerjaya sendiri..aku boleh dapat apa sj yg aku mau dgn berkerja.Tp skrg keadaan ku berbeza, aku sepatutnya bersyukur dpt seorg insan yg sygkan aku seadanya..kadang2 terfikir juga tuk balik ke neg sendiri..berdikari sendiri.Tp aku x sampai ht berjauhan dgnnya..takut kehilangan dirinya..T_T

P/S : Semoga hbgan kita berkekalan hgga ke akhirnya.. aminnn~*

Wednesday, December 1, 2010

My CSL M100

   Cute kan hp nie..1st time nmpak kat kedai fon (8hb Aug)..terus aku terpikat ngan designnya..1 2 3..
Maybe korang x minat jenama CSL nie..but for me berbaloi gak lah beli coz harga murah (Rm 250-270) jew..function pon best..x mcm hp lain..belek punya belek..tnya price kat jurujual tu..dia bg diskaun dr 270 turun ke 250..aku apa lg, terus sambar.. (nasib kakak bg duit).

   Aku suke sgt ngan hp nie coz byk function yg best2.. yg paling aku suke hp nie ade TV...wawawa..hepinye 1st time ade hp TV.Mmg dulu penah ada angan2 nak ade hp TV..leh tgk tv bila2 masa pon..hehehe...

   Hp nie gak boleh touch screen tau..leh 2 sim msk dlm waktu yg sama...pastu leh menyamar suara jd lelaki,pmpuan, budak kecik or org tua..hahaha...hbs kwn2 aku bila kol terkejut bila dgr suara llki...best2.

  28hb Aug tu aku dtg KL..jmpa my hubby tercyng...dia ambil d airport...dia pon terkejut hp aku ade TV..hahaha..tu lah asik kondem Jenama Malaysia...ingat M'sia xleh wat benda2 yg canggih kew?cuma maybe korng x nmpak jenama sendiri..asik agungkan jenama luar..(walaupon aku guna Sony skrg & akan bertukar Blackberry..aku ttp suka brgn jenama M'sia) Mlm tu tetibe plk my hubby tercyng nie dpt info dr kwn dia..ada plk Projek Kerapa Spak dia kuar Majalah 3..huhu..terus my hubby terfikir, blh kew tgk dlm hp..so aku ckp lah..blh jew...mlm tu layan TV3 gune hp..lalala...

   13 Sept tu (mlm sblm p JB) aku secara x sengaja telah terjatuhkan my hp M100...uwaaaaaaa..nangis x berlagu..actually aku mmg ade tebiat tau..suka bw hp ke toilet...ntah x semana2 plk hp aku terjatuh dlm toilet dan x blh di selamatkan...baru jak my hubby ckp ngan mum dia psl my hp..isk2.Kira2  1 bulan lebih gak lah hayat hp TV aku tu...insyallah nti Jan 2011 nie nak balik KK..nak servay CSL lg..maybe nak beli Blueberry..x kesah lah apa jenama, yg ptng ade TV..boringnye duk umah lyn FB jew.. T_T

P/S : Nak beli hp tv lg 1.. ^____^

Friday, November 26, 2010

Salahkah Aku Cemburu?


Salahkah aku untuk cemburu?
Salahkah aku untuk mengambil berat tentang diri mu?
Salahkah aku untuk mencintaimu sepenuh hati?
Salahkah aku untuk bertanya kisah silammu?
Salahkah aku untuk bertanya siapa dirinya?
Salahkah aku ?
Salahkah aku ?? 

Aku syg kamu sepenuh hatiku..
Mungkin bagimu aku mengongkong...tapi aku cuma ingin tahu.

Salahkah aku?


Betulkah?

Jadi salahkah aku untuk cemburu?


P/S : Aku sayang kamu sebab itu aku cemburu... T_T

Thursday, November 18, 2010

Eid Mubarak

Assalammualaikum...alhamdulillah baru jew pas kol d kg.Rindu plk kat My Dad..Thn nie aku bagai anak derhaka..(palis2 jauh2). Raya Aidilfitri & Raya Aidiladha aku x balik kg.Jauh giler tu KL - KK ..Sowie sgt2 kat my family.Bukan niatku mahu derhaka..but, fahami lah keadaan ku.Tp aku da planning nak balik kg next year..maybe awal thn 2011. Nak cat umah aku d kg...sian plk tgk bp umah cat lama..apa pon aku ttp syg family aku walau apa yg dorg buat kat aku..I Love U All !!!

P/S : Aku Sayang Bapa ku.. T_T

Tuesday, November 9, 2010

1st Tyme Men Bowling

   Sempena mymbut Bday My Bf on 7eleven (7/11/2010) yg ke-27..kami sekeluarga men bowling.Maklumlah dorg da lama x kuar rmai2..ada pon p mkn2 jew tyme raya tu..Abah,Mama,Dear,Ira,Abg Mie,Kak Ieda & Aku p lah mendaftar konon lah..hehehe...

   Erm..yg men paling buruk & tercorot sekali aku lah...T_T. Ni kan 1st tyme aku men Bowling.Dulu2 ada gak member2 ckp klu kuku pjg jgn men bowling..nti kuku patah.Aku mula2 x caye lah..Tp bila sdh merasa sakit, baru tau.Dah lah 4x masuk longkang, ada sekali tu bola p belakang..semua gelak..malunyee T_T. Tyme tu lah kuku aku pth.Bola tu berat lah woi..korg x tau ke aku nie kan Size Comel..mana leh angkat berat2..uwaaa.

   Pastu kitorg men Pool..best2.Abah teror men pool..yg lucunya, Kak Ieda & Ira pon nak gak men sekali..nasib x rosak kapet..mahal tu nak ganti rugi..wawawa. Mam KFC & Pizza..best2 cuma korg sorg..Abg Black..huhu.

P/S : Thanks Syg coz belanja semua..ops..sepatutnya kitorg yg blnje jer..hehehe

I Love Haifa Wahbi...She Look Like Rozita Che Wan

Thursday, November 4, 2010

Me In YouTube??

OMG.... This Girl look like me..(perasaan ku sja kah), but why Jihan & Sarul say like that??

Wednesday, November 3, 2010

Caprice- "Baby" Cover/REMIX Malay version (feat. Ruby Jude).wmv

Belek2 Youtube..jmpa plk lagu nie..ermm, better from Justin Bibir..hahaha...


Baru Belajar..

Baru belajar edit pic..jelez tgk org pndai edit2 pic guna Photoshop..aku xda PS..yg ada lptop buruk & pengetahuan ku yg cetek jak..klu taip2 pndai lah aku..wawawa...

 

It's 3rd Nov

 Hari nie 3hb..genap lah 5 bulan hbgan kami..(even aku pon x tau bila kami kapel..ambik jew tarikh 1st date)
Aku x tau nak celebrate d mana..maybe mamam sushi jew kot..huhu..



Ermm..x lama lg bday dia..7eleven (7/11/2010) time tu we all kat umah dia d JB..Apa yg patut di hadiahkan ek??? Bengong tul aku.. T_T

Saturday, October 23, 2010

20.10.2010

Erm, klu nak tahu..tarikh nie sgt bermakna dlm hdp kmi.
Coz tarikh nie me & my hubby da daftar company sndiri atas nama MHS Green Technology
Walaupon daftar enterprise jew, tp tu utk permulaan je dulu.Insyallah bila da ada rezeki lbh, baru nak upgrade.
Maklumlah kena start dr bwh dulu.MHS Green Technology nie wat Elec & Solar (design, supply, & install) apa2 yg berkaitan.Blog MHS Green Technology nie pon baru jew wat smlm.Blm lg complete coz bahan2 semua kat my hubby.Dia bz sgt kebelakangn nie.Keja dr pg smpai lewat mlm..tuk masa dpn kami berdua.. ^_^

Sunday, October 17, 2010

I Lurve Shopping

  Ni lah apa yg aku shopping hr nie..hehehe..2 helai mini dreass, mouse pad hello kitty, ear phone panda, lip stic & maskara elianto, bulu mata palsu...(mmg hantu klu menghabiskan duit) Thanks my dear!
Kesian my hubby, penat temankan aku p shopping 3 jam & tlg belikan semua brg gak..(penanam anggur mmg mcm nie keadaan..^_^).

   Klu ingt psl hal sblm shopping nie td, mmg sedih sgt.Aku x sangka juga bila aku suarakan mau p Kedah tpt kakak, terus mood dia berubah.Mkn KFC (mknan kegemaran) pun x selera.Selalunya mkn smpai hbs, tetiba jak dia mkn yg mcm terpaksa jak.Terus ckp mau balik,sedangkan baru jak smpai.Sampaikan balance duit aku lupa ambil.Bingung psl dia lah, apa lagi..huh.Penat naik blk ke KFC minta duit balance.Nasib pas kira mmg btl dorg access duit RM40..byk tu..blh beli byk brg..alhamdulillah.
  
  Time balik, tetiba dia lalu d Stadium Bukit Jalil.Pelik juga, knp mau lalu sini..Aku apa lg, tnya lah mcm2 psl sana (innocent). Tetiba berhanti keta..suruh turun.. (Ingat kena buang di sana jak) rupanya mau beli tiket bus plk terus.Aku apa lg...hujan (T_T) xmau turun.Kesian my hubby, actually dia sunyi klu aku xda.Aku pun fhm juga keadaannya.

P/S :hari ni 2 kali dtg Times Square..Btw, I love my dear..muah2!!!

Friday, October 15, 2010

I Love ...

I Love my family , my future family, my frendz
  I Love cat...like my 'c tiger' bah (rindu sgt2)

I Love u so much my dear..plz don't leave me.Wanna be with u 4ever
 Sometime i feel so sad like this icon..but it's really cute..I Love it.

 I Love Shopping even just Window Shopping!

I want someone that I Love will kiss me forever..

JellyMuffin

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Showing Love Comments

Thursday, October 14, 2010

Bad Movie I See Ever!!!

Huh...smlm kuar plan nak tgk wyng jm 9pm(biasa lah lah..kaki wayang)..Tetiba je ada org kol (bkn kol aku ler) bw jmpa, so lmbat lah sikit.Dlm ht xpe lah, atas urusan biz.Pastu leh gak kenal2 ngan kwn2 My Hubby.Pastu jam 9.30pm bertolak p The Curve tgk citer apa yg terdekat..tgk2 semua start jam 11pm ke atas...cuma 1 movie nie je yg sangkut ...coz yg lain da tgk

The American<= see the trailer http://www.youtube.com/watch?v=4ywmoXZwkA0


Jgn lupa saksikan movie nie klu mau tahu lbh lanjut..best ke x best..huhu

Tuesday, October 5, 2010

Jea Han Bear
Myspace Glitter Graphics

Make Over Ur Pic

Tak garang pon..uwekk..x takut..ekeke
Uikk..Cik Jihan pun nak gak peluk My Cullen? Ni x leh jd nie..grrrr!!!

Hahaha...mcm Jack Sparrow ke? Ops... Melly Sparrow.. (da x leh panggil Melly Goeslow)


Yang nie plk xkan lah Lady Gaga...sowie k Lady Gaga..tumpang popularity jew nie...^_^


Bestnye peluk ngan Edward Cullen nie..hehehe. Jgn jelez k.. ;P
ervena
Add Glitter to Pictures

Baby Hubby Chaby
Add Glitter to Pictures

Tuesday, September 28, 2010

Tomyam Vege

Hr nie mood xde..msk tomyam vege jew...
apa blh buat..Dr sarankan mam byk vege...
erm...


Sdp juga lah walaupon masak terjun..hehehe..(blushing)

My Hubby PMS

My hubby nie garang tau..mcm 'Harimau'...Ngaummmm...hehehe
Buktinya tgk lah hp nie..cntik je kan..tetibe jew xde angin,ribut,hujan..
mengamuk x tentu psl..
Terkezuttt baby...

Ermm..syg, jgn lah kuat mrh k..baby x suka..T_T


Before..




After..

Ni pon pic half jak yg nampak..klu keadaan sebenar mmg pecah hbs..
(garang juga my hubby nie)
Nasib blh 'ON' lagi..huh!!


Motif...

Maybe my hubby ne nak tukar hp kot.
iphone4 kew dear??hehehe... :P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...