.....

......This Is Personal Blog With Me & My Hubby. That Why You Can See A lot Story More About Us.....

Thursday, December 29, 2011

Menghitung Hari



Gambar selepas Nikah di Masjid Sembulan Sabah (20/11/2011)


Salam semua..hari ni mood kerajinan melampau2..ni maybe entri yang terakhir untuk tahun ini.Lama sangat menyepikan diri..bukan hilang, cuma busy

menguruskan family..opssss

Mungkin ramai sudah yag tahu bahawa pada tarikh bersejarah (20.11.2011) adalah tarikh penyatuan dua jiwa antara MOHD HALEM & MELLY..ecehh.

Actually malam ni kami akan gerak balik JB..around 9-10pm..sam
pai esok jam 2am macam tu.Ahad ni akan berlangsungnya majlis
persandingan kami.Mungkin ada yang tertanya2 kenapa lambat sampai..sedangkan majlis kah
wen sendiri..but yang tu susah nak jawab..memang dah rancang yang nak balik JB minggu lepas sendiri..tetapi My Lovely Mertua tak benarkan.

1)Dia takut kalau menantu diorang ni kena culik..hahaha..(xpenah naik bus sendirian).
2)Dia tak nak anak dia terabai kat rumah sendirian..(kena jaga makan, minum & pakai)
3)My hubby tak benarkan (nak melawan nanti kena marah pulak..hurm)


I'm sorry mama (My Lovely Mother in-law)..melly bukan tak nak tolo
ng tapi...

Anyway thanks to them coz settle everything for us..we love u so much...muahhh!!!

Sebelum mengundurkan diri, nak kongsi sedikit pic walaupon ramai yang dah
tengok dalam Facebook..hehehe..







Gambar di Majlis Persandingan rumah lelaki di Johor Bahru (01/01/2012)

Friday, December 23, 2011

Sebelum & Sesudah

CINTA : (sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.

cinta dan manisan KASIH : (sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.

kopi & biskut cinta SAYANG : (sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini… mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

cinta halal romantis HATI : (sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa… nak buat macam mana?ngadu dah tak ada.

Friday, August 26, 2011

Jatuh Di Timpa Tangga

Hari ini aku rasa sedih sgt..aku pening kepala,sakit perut,rasa mau muntah.Aku kuatkan sj diri pergi farmasi area rmh aku ( nasib baik rmh aku xjauh dr kedai).Doktor tu check drh aku dia kata normal (120/70) tp kepala dah 2-3 hr pening..Rupanya aku pening psl gastrik.Hairan jg knp gastrik blh sebabkan pening..selalunya pedih ulu hati je..dlm ht berkata2..(DR ni biar btl).Sampai rmh check internet..mmg btl pon gastrik sebabkan pening.Gastrik yg kuat mengeluarkan asid yg kuat.

Sampai di rmh tepat jam 12.30pm..aku pon terpaksa berbuka puasa dan mkn ubat..half day (teringat lagu Meet me half way)..hahaha puasa pon ada half day,dah tua2 ni..apa blh buat dah sakit..huhu

Baru jew nak baring2 tiba2 ada sms..kakak katering tu batalkan plk katering tuk majlis nikah pd 20/11/2011 (taw je lah tarikh cntik mmg rmai yg berebut - "first pay, first serve")...Aduhhh pening kepala dtg semula.Dah lah masa suntuk.Esok lusa dah bulan Sept..Oct..Nov.Bila lg nak tempah katering klu bkn skrg.Esok nak jmpa kakak tu,harap2 pas byr deposit kakak tu blh pertimbangkan.Aku pilih kakak tu psl murah,pastu dia sediakan pelamin mini dan ada makeup free..Ni psl my dear lah punya psl..biasalah lelaki kan,x fikir benda2 mcm ni.Dorg ingat perkara ni remeh-temeh.Kami kaum pmpuan,benda2 mcm tu very particular..huhu.Now i'm very sad..T_T


Monday, August 22, 2011

Ambuyat Semangkuk Agung


Nyum2..entri nie mmg pelik sikit.It's about mknan tradisional Borneo..(Sabah, Srwak & Brunei).Mengidam sgt2 dr dlm flight lg dah terbayang2 nak mkn ambuyat..(sia2pun).Jam da menunjukkan jm 5pm..alamak, terlambat lah nak berbuka..klu kat KL berbuka puasa jm 7.28pm..kat Sabah dlm jam 6.28pm..so awal 1 jam dr KL..Aku pun cpt2 pergi pasar beli bahan ikan & sayur..mami tnya 'mau beli ikan atau ayam' aku pon jawab 'ikan lah mami..sbb ayam dah selalu mkn kat KL, lengan ni sdh mcm chicken wings'



Hari ni aku masak semua kecuali ikan goreng & ambuyat (sago)..Kalau kami masyarakat Sabah + Brunei (coz mama sabah + bp brunei) cara mkn kami berlainan.Kami lebih suka mkn waktu tengahari..tp memandangkan bulan ramadhan..kena lah mkn time berbuka.(xkan lah nk mkn time sahur...lol).Apa pun cara makan terpulang kpd masing2.My dear blm pernah lagi mkn ambuyat.Maybe nanti klu dia dtg sabah aku ajar dia mkn.Kakak ipar dr Johor, Keningau,Membakut pon dah pandai mkn..(lebih kuat mkn drp kami..haha).Sebenarnya yg memainkan peranan penting adalah kuahnya.Aku masih ingat kata2 bapa 'kalau kamu x pandai makan ambuyat, alamatnya mati lah kamu kalau berlaku peperangan nanti' Anyway, selamat menjamu selera..(Alhamdulillah)









Ambuyat (sago) pengganti nasi




Bye2 KLIA



21/8/2011 (ahad) aku balikKK tuk cuti raya..mmg lsgt lama aku cuti raya..dr 21/8 smpai 6/9 pastu 7/9 my dear ada exhibition kat KLCC 7-10 sept..Erm, sian my dear..tentu penat kan time tu.Aku lepas raya baru cari kerja baru..huh, tension asyik tukar2 kerja.But klu duduk rumah boring pulak tahap gaban..mcm nak mati jew kat umah..menambahkan berat badan jew.

Hari tu ada tanya bos Metro tpt aku kerja partime..aku nak smbung ambil test JPJ..but x boleh plk..kena ambil dr mula kalau nak ambil JPJ.then aku ask my dear, dia ckp ok..ambil 8jam dari mula ->QTI -> JPJ..alamak, apasal nak start dr mula?aku kan cuma failed bhgian III yg lain semua dah lulus.My dear kata jln kat sabah x sama ngan jln kat KL..kena start juga dr mula...erm, ye lah T_T

Ops, lari tajuk plk..hehehe.


Ketika aku update blog nie aku dah smpai Sabah..mmg best sgt bila smpai kat tpt sendiri.Pepatah mengatakan..'Hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sndiri..lebih baik di negeri sendiri'..betul ke pepatah tu?klu real lah hujan emas di negeri org..baik ambik emas kat sna pastu bw ke neg sendiri..hrga emas kan mahal..hahaha




Chubby sgt






Teringin nak naik ni..hoho











Penatnya nak smpai gate A9..jauh giler smpai kaki melecet







Me: Dear, td baby masa check in nasib baik x kena tahan bawa Yakult..^_^

Dear: Gila..baby terpengaruh iklan radio tu kan...hahaha

Me:@#%$$^% (T_T)



Last Iftar With My Dear


20 ogos 2011 (sabtu) last day aku berbuka puasa dgn my dear..mmg sedih sgt2.Nanti raya ke-6 baru dapat jmpa. Kami berbuka puasa dgn kwn2 dia..(ex-staff IBC solar)..semua pon dah berhenti..masing2 ada kerjaya sendiri..mmg best lah kuar ngan member2 my dear cuma ada sorg tu dia bw bf nya asal dr S'wak..first impression nmpak mcm sombong sikit..maklumlah usia dia lebih kurang 3+..btw lama2 citer psl bisnes baru lah dia nmpak berminat.Harap2 member my dear tu x kena tipu..iye lah kan ramai bisnesman yg 'bujang di luar' tapi hakikatnya dah ada wife..no komen..

aduhhh..citer pasal bf org plk..ok lah, actually nak ambil byk gmbar but malu ngan member2 my dear.gmbar yg di ambil pon x cntik coz pic semua kat kamera kwn my dear...Makanan sana sdp..boleh lah nak bg 3/5 star..harga pon boleh tahan gak.Actually yg best sana ialah pemandagannya..boleh nmpak semua pemandangan seluruh KL..lebih2 lg klu waktu malam.


kualiti gambar x cantik



Friday, August 19, 2011

Plz...Don't Forget My Name..




Semenjak dua menjak nie, ramai yg histeria dgn lagu 'berhantu' drama Ramadhan Terakhir. Lagu yg bertajuk Plz...Don't Forget My Name ops.. Jangan Lupakan Namaku.(ada gak yg kata Jangan ingat namaku..haha).Aku pon turut terjangki histeria lagu nie..sanggup berjaga smpai jam 12am (17/8/2011) gara2 nak download lagu tu. Nasib lah mlm tu habis jew drama tu semua pakat2 LIKE page POMPA BENSIN (stesen minyak dlm B.Indonesia) smpai 5000.


Klik untuk besarkan =)



Aku siap bergaduh dgn bf aku gara2 nak paksa dia LIKE page tu.Dia xnak juga..aku buka fb dia aku LIKE sendiri..hahaha.. (jahat kan!!)..Smpai jam 12.30am aku tak boleh buka mp3, buka youtube tp xblh..siap download smpai aku tertido2 hingga ke subuh..sedih sgt2.Aku guna Iphone tuk on9 tp xblh gak buka..laptop plk kat ofis.pastu mengadu , kena marah lagi...uwaaaa, rasa nak nangis jew..ok lah jom layan lirik & lagu nie k..

Jangan Lupa Namaku (Lirik)

Walau aku tidak bersamamu

Jangan engkau lupakan diriku

Walau aku tidak di sisimu

Jangan engkau lupakan namaku

Kerana aku mengingatimu

Kerana aku menyintaimu

Andai aku bisa bertemu mu

dengan senyum ku tadah syukurku

Andai aku bisa menyentuhmu

air mata pasti deras gugur

Kerana aku merinduimu

kerana aku sentiasa menyintaimu ….ooooo

sepenuh hati

Walau kamu jauh di mataku’

Jangan aku hilang dalam kalbu

Saat kamu samar mengingati

Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku sentiasa mengingatimu

Kerana aku sentiasa menyayangimu ohh sepenuh hati

Walau kamu jauh di mataku’

Jangan aku hilang dalam kalbu

Saat kamu samar mengingati

Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku sentiasa mengingatimu

Kerana aku sentiasa menyayangimu ohh

kekasih hati..

Andai aku bisa memelukmu

Pasrah aku tabah diujimu

Andai aku bisa dicintai

Dengan rela menyerahkan hati

Kerana aku merinduimu

Kerana aku sentiasa menyintaimu

Klik sini


"POMPA BENSIN is a special project band formed in Kuala Lumpur, Malaysia in 2009. The group consists of Azma Aizal Yusof (vocals) and AG (bass, guitar, keyboards & percussion), Andra Ahmad (Vocals & guitar) and Aidan Alicia (vocals). All four members are involved"








Makeover By Suhaib Daud

13 Ogos 2011 (Sabtu) minggu lepas aku & Zatie Zahari a.k.a. sponser Shawlforyou pergi menghadiri kelas makeup oleh jurumakeup artis yg terkenal dengan teknik mekaup 10 jari & teknik melukis kening menggunakan teknik menampal bulu mata palsu..best sgt kelas ni coz x formal sangat..x kering gusi dibuatnya oleh cikgu Suhaib Daud yg baru berumur 24 thn.. (muda 2 thn dr aku).

Banyak yg aku belajar dari kelas ni even aku just masuk sebagai talent (fee Rm30) Mua (fee Rm150).Aku mmg suka makeup, bergambar..tp hari tu mmg x sangka semua yg datang kelas semua yg profesional..beg makeup bertingkat2, baju berhelai2..aku & zatie bawa makeup dlm paper bag jew..(mmg rasa nak balik jew time tu)..sob3

Tp alhamdulillah kami xjuga rasa tersisih coz yg dtg semua yg peramah & baik hati.Aku x bawa makeup lengkap..bulu mata palsu pon terlupa nak bawa.Mujurlah ada kakak Salsabila baik hati..tq kak..Baju plk yg x sesuai..baju aku semua dress..zatie ade pesan pakaian kena sopan..so aku pakai jew baju apa yg aku ada.Lagipon kan tgh bulan Ramadhan..xbgs jg nak seksi2 kan..hehe (but ada gak yg pakai seksi giler..sian kamera man, kurang pahala puasa..)







Suhaib menunjukkan teknik melukis kening








Teknik 10 jari..shading hidung





Pembentangan produk Mary Kay






Kira2 30 orang yg hadir





Para talent..aku nmpak gemuk sgt..uwaaaa T_T







Tiga dara..Hidayah, Sha & Melly



Ini lah hasilnya..thanks abg kamera man Mohd Fadzil Ramli



P/S: Kesian Zatie kena saman parking Rm100..Pak Polisi tu buta mgkin..kami parking dpn kedai..ada petak kuning pada hari sabtu..masuk akal kew?

Thursday, August 11, 2011

My B'day




Hari ini bday aku yg ke-26.Dah tua rupanya aku nie..uik,tua sgt kew..umur kan sekadar angka.Sepatutnya klu nak smbut bday ni hepi semcm..maklumlah kan sethn sekali jew..detik2 tuk menunggu hr tu mcm2 yg berlaku.

Bagi aku celebrate bday tu dah mcm xde dah..kali terakhir aku celebrate pon 2009..tu pon di 1city Hotel..dorg bg kejutan.Detik bday yg paling aku xblh lupa bila aku di pukul buat pertama kalinya pd thn 2008.My ex yg pukul aku time tu..mmg meninggalkan kesan yg amat dlm.Sepatutnya aku celebrate ngan dia tp dia kuar ngan pmpuan lain dan naik tgn..aku mmg benci sgt ngan dia start hr tu.Bp aku yg besarkan aku pon xpenah naik tgn kat aku.

Aku xnak lah ingat psl tu lg..Biarlah jd sejarah..Skrg aku bahagia dan bersyukur krna jmpa org yg btl2 sygkan aku..Insan tu bernama 'Mohd Halem Sani'..Aku sygkan dia.Tapi aku takut dia akan berubah jg nanti.Maklumlah pantai lagi kan berubah, gunung kinabalu lagi kan berubah..apa lg hati manusia yg mmg sentiasa berubah2.Ya Allah tetapkan lah hatinya kpd ku..amin

Mata ku bengkak dr smlm menangis..bukan di pukul atau apa..aku sedih bila time2 yg penting mcm nie dia seolah2 x pedulikan aku..klu aku buat slh tlg bgtau aku..klu aku ada menyinggung perasaan mu tlg maafkn aku..aku hanya manusia biasa yg x lari dr kesilapan tp jgn seksa aku dgn hukuman ' silent treatment' .. Jiwa ku terseksa..

Aku mmg sensitif
jiwa ku cpt tersentuh
hati ku cpt luka

Tp alhamdulillah semua kesedihan serba sedikit beransur hilang..tatkala dia kembali bersuara kpd ku, biarpun sepatah dua kata..at least membalas kata2 ku..aku x minta apa2, aku hanya meminta utk disygi,di fahami,dilindungi..semoga thn ni bererti bg ku.Ya Allah pjgkan lah jodoh kami smpai ke akhir hayat..amin
Mata xbleh buka..sembam



Celebrate my bday kat SR Curve



My dear mengantuk tggu berbuka puasa..sian penat =_=



P/S : I love u so much dear

Tuesday, August 9, 2011

Alahai Pakcik Teksi

Pakcik teksi blh tak berbuat baik terutamanya di bulan baik ni..aku bengang sgt dgn sesetgh pakcik teksi or abg teksi ni..aku dah lah hari2 naik teksi..so aku tahu lah berpa rate dr umah aku nak pegi keje..dah tertera RM3.70 so kami byr ikut meter jew lah pakcik oiiii...ni nak cas org lebih2 plk..bg duit RM10 patut balance RM6.30..ni dia plk pandai2 bg genap RM4.Aku bkn nak berkira sgt psl 10sen atau 20sen nie..tp klu hari2 mcm tu cuba kira brpa duit haram yg dorg dpt..geram sgt2.Ni bkn psl penah kena sekali jew taw..pernah gak kena tipu, padahal kita dah bgtau jln ikut jln nie..dia pandai2 buat xdengar plk..pusing2 jln jauh..rate sepatutnya paling mhl RM4 jadi RM10..sape yg x marah!!!

Erm,maybe ada yg ckp 'knp nak naik teksi? Naik bus kan senang' masalahnya tpt aku tu bus 1jam sekali..pastu dia pusing satu PJ baru nak smpai LRT..klu nak jln kaki pon boleh sebenarnya..around 30 minit..smpai ofis dah mandi peluh..lagipon pmpuan xbgs jln kaki sorg2.Kan skrg byk kes2 ragut,rogol,asid & bunuh..xnak lah jd mcm tu..

Please lah pakcik teksi..sila honest ok..kita xtaw org halalkan ke x apa yg duit kita ambil..nanti mkn hasil duit haram plk.Aku paling benci kena tipu k.Aku taw lah modal teksi bkn besar mana pon.Isi GAS Rm8 blh smpai Melaka..tgk bgaimana dorg cekik darah cas mahal2.Aku luahkan apa yg aku rasa..

P/S: Aku x pms tu psl aku meroyan..hehe

Monday, August 8, 2011

Kursus Pra Perkahwinan


6-7 Ogos 2011 adalah tarikh kami kursus pra perkahwinan bertempat di Masjid Al-Taqwa.Bermula sekitar jam 2pm-6pm..ahad plk jm 8.30am - 4pm...sepatutnya masa lg panjang tp oleh kerana Puasa Ramadhan kami xda makan or minum.. juz take5 dan berehat tuk solat..even puasa pon yuran ttp sama jg...RM80 sorg..tp berbaloi lah byr coz tuk masa depan jg..pastu penceramah pon semuanya best..x mengantuk pon...^___^

Mmg pada sesetengah org xsuka msk kursus..mcm2 yg di ajar time kursus.Hak sbg Suami + Isteri.Bukan semudah g di sangka..blm lg psl kewangan.Mmg terfikir gak aku nie sdh bersedia ke nak jd seorg ISTERI SOLEHAH?

A: 'ala, kawen pon nak kurus kew?..aku tahu lah tanggungjwb bila aku dah kawen nanti'

B: Bkn psl kawen nak buat anak jew tau..kawen bukan senang..besar tanggungjwb..kena ambil kira walau perkara2 kecil coz kita berkongsi hidup..bukan sama mcm org bujang..

Mudah2an Allah permudahkan segalanya..aminnnn





Hari ke-2 berkursus






Susahnya nak ambil pic my dear nie





Taraaa...sijil dah kuar





Masak nasi beriani, Kangkung belacan & Ayam masak merah
Selamat Berbuka Puasa



Friday, July 29, 2011

Partime Job




Happy nya dpt keja walaupon cuma 2 hari je...x gak borink sorg2 di umah..at least ada gak pengalaman sikit..hehehe

Start kelmarin 28hb - 29hb Julai nie je.. Ni pon pasal member minta tlg ganti coz ada mslh kesihatan..ok gak lah..Juz duduk ofis, layan & terangkan pakej2 belajar memandu.Masa keja pon best..11am-7pm.

Actually my dear x bagi aku keja tp after buat partime nie dia plk yg excited nak suruh aku wat partime smpai 19/8..nak gak ambil fulltime tp 21/8 dah nak balik Sabah.Cuti panjang plk tu..huhu..Xpe lah, keja 2 hari pon da enough for me...drpa duk umah je mcm org gila dah...hahaha

Petang ni nak balik JB smpai hr isnin...1st Ramadhan.Nak gak rasanya duk lama2 kat JB..x gak borink, blh bljr buat kuih or merapatkan silaturahim ngan fmly bakal mertua tp my x bg.Nti blik KL sesat plk xtaw naik bus..hurm

Hope pas balik JB leh lah dpt keja partime...ada gak duit sikit tuk topop. Tak lah asik minta duit tunang jew..mesti ramai yg ckp belakang..huhu.



My Lovely Laptop HP Mini 100







burink di opis...
drg lagu...full volume di telinga smpai tuli

nanti ada org ckp buat2 nda dgr
(terutama bila my dear membebel)

pastu nti ada kes ' sian pmpuan atu, muanya jak lawa tp tuli'

lawa kah?

entah



Tembam giler...








Tuesday, July 19, 2011

Paralyzed

Paralyze tu apa? hurm..aku pon x taw apa ertinya sebenarnya... Actually aku buka Youtube td.Biasalah boring duk umah..aku cari lagu terbaru Agnes Monika..terjmpa lah lagu ni.Best sgt lagu ni..video klip pon meletop..menurut info, video klip nie yg paling mahal di Indonesia.Dorg kreatif klu buat video klip..Kalau lah Malaysia blh buat video klip mcm nie kan best...tp agaknya x lepas kot..tgk saja Agnes pakai coli je dlm video klip tu..apa pon tumbs up..best!!!!





P/S:Paralyzed=Melumpuhkan

Sunday, July 10, 2011

Miss My Hair T_T

Aku baru je potong rambut pendek time aku balik Sabah bulan Mei hari tu setelah hampir 2 tahun aku tak potong. Aku potong pasal rambut aku ada masalah..bukan setakat bercabang dua tapi bercabang tiga dah...pastu berbuah (dah macam pokok pula berbuah ==> berbunga..ahak), kasar macam akar kayu (dah boleh buat berus menyapu)...sedih sgt2..ni mungkin effect dari hair dryer, dye, roll rambut & iron rambut...akibatnya aku kena korbankan rambut aku sebelum aku botak...huhu


Ni lah rambut aku sekarang...Pendek sampai bahu sampai semua orang cakap muka bulat, chuby, sikoi (tembikai)..hurm, pendek kata semua orang kata aku tidak sesuai rambut pendek...uwaaaa







Bulat kan?






Miz my hair





Miz curl my hair






Rambut aku dah sampai pinggang time ni

Friday, July 1, 2011

Oh Laksa Sarawak!!




Laksa Sarawak?Kek Lapis Sarawak?Ikan Terubuk Masin? Umai? Nyum2...semua mmg my fav..even aku x lama duk sana..tp mkanan sana mmg sedap2..klu lama2 di dok sana confirm jadi belon...hahaha.


Sebut pasal Laksa Sarawak..smlm aku mmg teringin sgt nak mkn.Mujurlah aku ada kirim ngan tunang aku last week time dia ada part time job dkt sana.So, apa lagi...hehehe





Pes Laksa Sarawak (yg penting ada logo HALAL)





Taraaa...da siap.rupa mmg x cntik..but mmg sdp...hehehe





Yg nie time kat Sarawak dulu..Laksa Sarawak & Umai Udang, Ikan & Obor2.

Friday, June 17, 2011

Tunang or nikah?

Salam..

Dah lama rasanya xupdate my blog a.k.a my diary..bkn bz sgt pon cuma x pndai nak guna kemudahan yg sedia ada..too modern for me.maklumlah baru belajar guna iphone4 (hantaran tunang)..hehe.

Tetiba jak teringin nak kongsi sesuatu..buka blog rupanya byk yg sent msg dlm chatbox..sori lah k,bkn xnak balas tp baru jew buka blog,smpai ada yg ckp aku sombong plk..hurm..i'm sorry

Actually aku pon xbyk yg berubah selain bentuk bdn dah semakin montel but still maintain comel..
Kekadang tension gak bila org asik tegur bdn aku membesar bagaikan johan..aku jwb jak aku happy maklumlah baru pas tunang..ops,terlebih sdh..ramai yg x tau aku nie dah tunang or dah nikah..maybe psl pic dlm fb yg aku upload hr tu over sgt mcm org nikah..apa pon tqvm kpd tunang ku,fmly & kwn ku Kak Noh yg byk bantu aku tuk menjayakan majlis tunang aku pd 21/05/2011..tqvm!!Bersama hantaran tunang





Rasmi menjadi tunangan org



My dear ^_^

Thursday, April 14, 2011

Makeover

Makeover..semua pon suka klu kena makeover (terutamanya aku..hehehe). Makeover nie anjuran Maybeline & Guardian..aku sbnarnya accidently beli brgan Maybeline dlm Rm150..tetiba plk cashier tu bg aku kupon..(byr Rm10 ok).aku pon ambil jak...huhu

Mata aku bengkak kan time nie? Biasalah gaduh ngan my dear..aku nangis dr mlm smpai pg u lah bengkak...alalala, malunya...my dear kuat marah taw..but skrg da kurang sikit.At least dia x naik tangan or maki2 aku ok lah..aku nie kan pemaaf..hehehe

P/S: Leo pemaaf ke pendendam?






Mata Bengkak



My Dear






I don't like my hair





BB + Mamam time
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...